Luft til vand Varmepumpe

Har du overvejet om en luft til vand varmepumpe er det rigtige for dig?

Ved at skifte til luft til vand  varmeløsning kan du spare op mod 50%, ved skift fra olie, gas eller pillefyr. 

Hos varmepumpesmeden rådgiver vi dig under hele processen, således at du trygt og godt kan få den varmeløsning der passer til dig.

luft til vand varmepumpe
hvordan virker en luft til vand varmepumpe

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

En luft-til-vand varmepumpe genbruger varmen i udeluften til at opvarme din bolig og dit brugsvand. Det er en miljøvenlig og prisbesparende varmeløsning, der er et økonomisk alternativ til traditionelle varmekilder som oliefyr, naturgas eller stokerfyr.

Varmepumpen fungerer ved at trække varmeenergi fra luften udenfor og omdanne den til brugbar varmeenergi. Den er forbundet med dit centralvarmesystem og leverer varme til radiatorer, gulvvarme og varmt brugsvand via en varmtvandsbeholder.

Selvom varmepumpen er el-drevet, er den ekstremt energieffektiv. For hver enhed elektricitet, den bruger, leverer den cirka 3,5-5 gange så meget varmeenergi. Det gør den til et økonomisk og bæredygtigt valg.

Hvorfor vælge en luft til vand varmepumpe?

  1. Totalløsning
    En luft-til-vand varmepumpe er en komplet løsning, der opvarmer både din bolig og dit varme brugsvand. Det gør den til en overskuelig og praktisk varmeløsning for dig som husejer.
  2. Energieffektiv varme
    Varmepumpen leverer omkring 3,5-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi. Det gør den til en meget energieffektiv løsning, der sænker dine varmeudgifter.
  3. Miljøvenlig varme
    Varmen fra varmepumpen er baseret på vedvarende energi og er en af de mest miljøvenlige varmeløsninger, du kan vælge.
  4. Kræver ikke meget plads
    Varmepumpen kræver ikke den samme plads som fx et jordvarmeanlæg. Derfor er den et godt alternativ for dig, der ikke har en stor grund, men stadig ønsker en effektiv og bæredygtig opvarmningsløsning.
  5. Lydsvag løsning
    Varmepumper er meget lydsvage, så når først din varmepumpe er installeret, kommer du stort set ikke til at bemærke den. Dette gør den ideel for både villaer og tæt bebyggede områder.
  6. Sikker drift
    Varmepumpen er driftssikker og har en lang levetid. Det betyder, at investeringsomkostningerne typisk vil tjene sig ind efter relativt få år, hvilket gør den til en økonomisk tryg løsning.

Lær mere om Bosch Compress 5800i AW luft til vand varmepumpe

Find den rette luft til vand varmepumpe til din bolig

Når du vælger at investere i en luft til vand varmepumpe, er det nødvendigt at kontakte en professionel installatør. Installationen kræver faglig ekspertise, og det er ikke muligt at udføre arbejdet selv. Installatøren kan både hjælpe dig med at vælge det rigtige anlæg og sørge for, at det bliver installeret korrekt, så du får den nødvendige varme og den mest optimale økonomiske løsning.

Varmepumpesmeden er en erfaren luft til vand varmepumpe installatør, der er VE godkendt og har de rigtige certifikater og uddannelse til installation af luft til vand varmepumper.

Når du har valgt din varmepumpe, skal installatøren besøge dit hjem for at vurdere forholdene. Installatøren vil blandt andet gennemgå dit hus’ varmefordelingssystem og høre mere om varmeforbrug, boligens størrelse og den eksisterende opvarmningsmetode. Denne vurdering er vigtig for at sikre, at den valgte model passer til dine behov og giver den bedste økonomiske fordel.

Installatøren hjælper dig også med at finde den optimale placering til varmepumpens udedel. Der er regler for, hvor pumpen må placeres – for eksempel må den ikke installeres under et soveværelsesvindue eller tæt på naboens grund på grund af støj. Samtidig bør den heller ikke placeres for langt fra huset, da det kan medføre varmetab i rørene, der leder det opvarmede kølemiddel ind i boligen.

Hvordan monteres og installeres pumpen?

En luft til vand varmepumpe kræver professionel installation, da den skal tilpasses dit hjems specifikke behov og opfylde gældende regler. Installationen omfatter både den indvendige og udvendige del af anlægget og kræver en fagmand med erfaring inden for varmepumper.

Under installationen vil fagmanden:

  1. Montere udedelen – Denne del opsamler varme fra luften udenfor og omdanner den til energi, der kan opvarme vand.
  2. Installere indedelen – Denne del tilsluttes husets varmesystem og sørger for at fordele varmen til radiatorer, gulvvarme og brugsvand.
  3. Tilslutte anlægget – Fagmanden sikrer, at varmepumpen er korrekt tilsluttet både det elektriske system og VVS-installationerne.

Test og justering

Efter installationen testes varmepumpen for at sikre, at den fungerer korrekt. Installatøren vil også justere indstillingerne, så anlægget kører så energieffektivt som muligt.

Efter installationen

For at opretholde en effektiv drift er regelmæssig service og vedligeholdelse nødvendigt. Installatøren kan tilbyde en serviceaftale, hvor varmepumpen løbende kontrolleres og optimeres, så den fortsætter med at levere varme og komfort i mange år frem.

Hvordan virker termodynamikken i en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe fungerer ved at udnytte energi fra udeluften og omdanne den til varme, som kan bruges til opvarmning af både boligen og brugsvandet. Systemet arbejder efter princippet for termodynamik, hvor varmeenergi overføres fra en kold kilde (udenfor) til en varm kilde (indenfor) ved hjælp af en kompressionscyklus.

1. Varmeoptagelse – Fordamper 

Udedelen af varmepumpen indeholder en fordamper, som trækker varmeenergi fra udeluften, selv ved lave temperaturer. En kølevæske (refrigerant) med et lavt kogepunkt cirkulerer i fordamperens rør. Når kølevæsken optager varme fra luften, omdannes den fra væskeform til gasform (fordampning).

2. Trykforøgelse – Kompressor

Den varme gas føres videre til en kompressor. Kompressoren hæver trykket i gassen, hvilket også hæver dens temperatur markant (termisk energi øges med tryk). Kompressoren drives af elektricitet, og det er her, en stor del af varmepumpens energiforbrug sker.

3. Varmeafgivelse – Kondensator

Den opvarmede gas ledes ind i en kondensator, der er placeret i indedelen. I kondensatoren afgiver kølemidlet sin varmeenergi til husets varmesystem (radiatorer, gulvvarme eller varmtvandsbeholder). Under denne proces afkøles kølemidlet og kondenserer tilbage til væskeform.

4. Trykreduktion – Ekspansionsventil

Den nu afkølede væske føres gennem en ekspansionsventil, hvor trykket sænkes. Dette gør, at væsken kan køle yderligere ned og vende tilbage til fordamperen, hvor processen starter forfra i luft til vand varmepumpen.

Varmepumpesmeden tilbyder tryghedsgaranti hos Bosch og Thermia

Som Thermia Partner og Bosch Climate Partner tilbyder vi markedets mest pålidelige varmepumper med op til 16 års tryghedsgaranti. Det sikrer, at du kan have fuld tillid til vores løsninger og deres kvalitet i mange år frem.

Kontakt os

Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 24 timer i hverdagen. 

Læs mere om vores luft til vand varmepumper

Hos Varmepumpesmeden er vi VE godkendt